icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Eportaconsult
Nieuws 09/11/2020

Hoeveel invloed heb je op je reisafstand?

Reisafstand

Business Managers Merel en John krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer geven zij uitleg op de vraag: hoeveel invloed heb je op de reisafstand van de opdracht(en)?

Stel, ik ben .NET Software Ontwikkelaar en geïnteresseerd om als midlancer aan de slag te gaan bij EportaConsult. Reis ik dan het halve land door voor mijn opdrachten, of heb ik inspraak in de reisafstand?

 Merel: “Dit is een interessante vraag, die vaak voorbij komt in gesprekken met kandidaten. Voor Corona was de factor reistijd een belangrijk onderwerp, omdat dit een flinke impact heeft. Als je met een jong gezin in Brabant woont en elke dag naar Amsterdam moet reizen voor werk, kan dit veel stress opleveren.”

John: “ En daar is niemand bij gebaat. Dus bij ons heb je niet alleen inspraak, je kiest zelf welke opdracht, en daarmee de reistijd, het best bij je past.

Merel: “Wij zijn van mening dat een opdracht moet aansluiten op iemand zijn prioriteiten, niet andersom.”

Merel: “We merken trouwens dat de kaarten sinds dit jaar opnieuw geschud zijn. Een van de positieve veranderingen die corona teweeg brengt, is de veranderde houding van opdrachtgevers tegenover thuiswerken. Zelfs de meest traditionele werkgever heeft een snelle switch gemaakt en heeft het vertrouwen dat de productiviteit van de mensen vanuit huis goed is.”

John: “Dit biedt een hoop kansen als je kijkt naar ons midlance-model. Omdat reisafstand geen prominente rol meer speelt krijgt de midlancer dus meer ruimte om te kiezen voor een opdracht die bij hem én zijn ambitie past. 

Dat betekent dat je nog gerichter vanuit de inhoud kunt werken en dus ook gerichter vanuit de medewerker. “

Werken bij eporta

Eporta is dé thuishaven voor .NET professionals+. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?