icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Eportaconsult
Nieuws 06/04/2021

"Ik programmeer met de eindklant in gedachten"

Eporta: Jens Rasmussen

Maak kennis met onze nieuwe collega: Jens Rasmussen, Software Engineer van EportaConsult.

Hoe ben je in het software-vak gerold?

“Ik ben opgegroeid in Denemarken waar ik sinds mijn tiende al veel bezig was met computers. Ik koos daarom voor de opleiding Informatica in Kopenhagen en besloot mijn master te doen in Groningen. Het beviel zo goed dat ik nu al 17 jaar in Nederland woon.”

“Na mijn studie heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt, zoals TKP, Get There en IBM. Het viel mij op dat er in Groningen niet veel bedrijven zijn die met de Microsoft-technologie werken. Hierdoor ben ik toch maar iets verder van huis gaan rondkijken. Dat was het moment dat een recruiter mij voorstelde aan EportaConsult. Ik was gelijk enthousiast!”

Waarom heb je passie voor jouw vak?

“Zoals ik al zei vond ik het van jongs af aan al leuk om in de weer te zijn met computers. Inmiddels ligt mijn passie bij het bouwen van slimme software die mensen echt verder helpt. Ik houd daarom de eindklant altijd in gedachten. En natuurlijk is het leuk om een goed eindresultaat te behalen.”

Waarom heb je gekozen voor EportaConsult?

“Eporta opent deuren naar mooie opdrachten en is actief in het software-gebied waarin ik graag werk. Ik vind het fijn dat ik zelf meebeslis over opdrachten die bij mij -en mijn achtergrond en ambities- passen. Daarnaast sprak het midlance-model mij ook aan.”

Kun je iets verrassends over jezelf vertellen?

“Nu ik de Nederlandse taal onder de knie heb, ben ik bezig met een nieuwe uitdaging: een cursus Italiaans. Ik kan niet wachten om van de zomer mijn nieuwe skills te laten horen in dit land."

Waar kijk je naar uit?

“Natuurlijk heb ik zin in mijn eerste opdracht bij Triple! Ik hoop daar op een leuk team, waar ik goed mee kan samenwerken. Ook hoop ik dat er iedereen een goede dosis humor meebrengt en we daarnaast doelgericht samen naar het eindresultaat werken. Tot slot hoop ik natuurlijk op een mooi resultaat, waar iedereen gebruik van kan maken.”

Eporta: Jens Rasmussen
Jens Rasmussen /
Senior Microsoft .NET Developer

Eporta is dé thuishaven voor .NET professionals+. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?