icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Eportaconsult
Nieuws 08/04/2022

"Ik wil impact kunnen maken als .NET'er"

Foto consultant

Mustafa, 27 jaar is geboren en getogen in Bergen op Zoom. Hij studeerde hbo Informatica en is sinds een aantal jaren werkzaam als software developer. “Ik was al geïnteresseerd in de branche, maar ben per toeval in deze functie terechtgekomen.”

“Ik wilde mijn creativiteit benutten”

Je bent eigenlijk geleidelijk aan in dit vakgebied terechtgekomen, Mustafa?

"Ja, de interesse in IT had ik al langer, maar ik ben echt gaan kijken naar het aanbod per specialisatie".

Al tijdens mijn studie ging ik aan de slag bij een digital agency. Ik was toen voornamelijk bezig met .NET development in combinatie met React en TypeScript.” Als hij de term ‘headless CMS’ noemt, moet ik toch even checken of ik dit goed heb gehoord. “Ja, haha. Als je werkt met een Headless CMS dan focus je op het management deel (de body) en laat je de presentatielaag (de head) links liggen.”

Complexiteit in opdrachten

En nu ga je per april bij Eporta aan de slag. Hoe ben je hier terechtgekomen?

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde mij vrijer voelen in de soort opdrachten. De tijd van in een dienstverband als programmeur werken, ligt wel achter mij. Toen ik in aanraking kwam met het midlancen, was ik direct gevangen. De zekerheid van een fulltime dienstverband, maar tegelijkertijd de flexibiliteit van een freelancer.”

“Wat mij direct opviel was het portfolio van Eporta, de grote partijen waar ze mee samenwerken. Ik heb nu een aantal jaren oplossingen geschreven voor een kleine schaal aan eindgebruikers en hoop nu meer impact te maken, daar kijk ik echt naar uit. Ik ben mij ervan bewust dat hier enige complexiteit bij komt kijken, maar dat vind ik juist een toffe uitdaging.”

Van alle markten thuis

Je houdt wel van een uitdaging?

“Absoluut. Ik heb een keer voor mijn voormalige werkgever een opdracht uitgevoerd voor Van Oord. Ik was de lead developer en was verantwoordelijk voor het full stack development. Dit betekent dat je zowel werkt aan de front-end als de back-end, dus ik kon daar heel goed de grenzen voor mijzelf verleggen. Ik deed dus de aanpassingen in de CMS, maar ook React & TypeScript development.”

Je bent van alle markten thuis. Wat zijn je ambities? “Ik heb de intentie om door te groeien in mijn huidige vakgebied. Ik ben nu software engineer, maar wil graag nieuwe kennis opdoen en ook op persoonlijk vlak mijzelf blijven ontwikkelen. Ik moet wel blijven groeien, want de IT-sector staat ook niet bepaald stil. Ik hoop werkervaring op te doen bij impactrijke bedrijven, wellicht in multidisciplinaire teams. Op die manier kan ik ook van andere ervaren personen leren. Cursussen zijn essentieel en bij Eporta bieden ze de ruimte om je te ontwikkelen. Ik ben blij dat ik start bij een werkgever die mij ondersteunt in mijn ontwikkeling op professioneel vlak.”

Foto default
Mustafa Kocakaya /
Senior .NET developer

Eporta is dé thuishaven voor .NET professionals+. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?